Gratisspill

 

Freebets eller gratisspill er blant de vanligste tilbudene du vil få fra bookmakerne og det er viktig å vite hvordan du skal maksimere verdien fra disse. De aller fleste slike tilbud involverer det vi kaller stake not returned (SNR). Dette betyr i praksis at dersom du får ett freebet på 200kr og spiller på barcelona hjemme mot Levante til odds 1.05 så vil din utbetaling om barcelona skulle vinne være på  200kr x 1.05= 210kr – innsats 200kr = 10kr utbetalt gevinst.

Det er derfor håpløst å sløse bort freebets på en slik kamp. Når en skal maksimere verdien av ett freebet så mener jeg at 80% av verdien bør være relativt lett å oppnå. 90% om du velger kamper selektivt og har stor nok bank på smarkets til å kunne velge høy odds kamper. Skal vi oppnå 80% ++ så MÅ oddsen vi spiller på være 5+ (helst i intervallet 8 til 15). Dersom vi velger å gå videre med eksempelet fra qualifying bets seksjonen (mrgreen) så kan vi se på oddsmonkey hvilket utvalg kamper vi finner til odds 5+.

 

 

 

Som vi ser fra oversikten så kan vi velge  Bournemouth – Manchester City (Bournemouth seier) der oddsen er 11 / 11.49  på henholdsvis mrgreen og smarkets. Her er ratingen 93.98. Det vil si at ved ett normalt bet der innsatsen blir returnert (stake returned) så vil vi sitte igjen med 93.98%.

Spiller vi derimot på Tottenham – Burnley til odds  15 / 16 på mrgreen / smarkets så er ratingen her 91.95. Dette er i utgangspunktet  en “dårligere” kamp da odds forskjellen her er noe større enn i  Bournemouth – Manchester City kampen.

Legger vi begge disse kampene inn i kalkulatoren får vi følgende resultater:  (legg merke til at jeg har valgt free bet (SNR) under bet type)

 

 

Forskjellen er selvfølgelig marginal men verdt å merke seg likevell. Jo høyere odds du spiller jo mindre betyr det at free bet er stake not returned.

Hvis du ser på oddsmonkey oversikten øverst på siden her så ser du også at du kan spille Bournemouth – Manchester City  Draw til   5.8 / 6.2 . Dersom vi antar at vi kunne oppnådd  6 / 6  , ville dette gitt større gevinst?   Svaret er nei. Selv om oddsen er helt lik så vil stake not returned bidra til at vår gevinst blir lavere enn ved spill på de 2 ovenfor nevnte alternativer.    ( 163.88kr  kontra 170.70kr )

Bottom line er spill til høyest mulig odds dersom du har penger nok på smarkets til å gjøre dette.