Introduksjon til Matched Betting

Matched betting er ikke et nytt konsept men har vokst enormt i popularitet de siste årene. Spesielt i england er dette veldig stort og det finnes mange websider som tar betalt for å formidle informasjon rundt matched betting primært for det engelske markedet. Gjør du et enkelt google søk vil du også finne artikler om matched betting i kjente aviser som The Guardian og The Telegraph.

Som nevnt tidligere så baserer hele konseptet seg på å utnytte generøse bonuser, gratis spill, risikofrie spill samt andre incentiver som med jevne mellomrom blir tilbudt både nye og eksisterende kunder.

La meg starte med ett helt konkret eksempel som illustrerer hvor enkelt og lønnsomt dette er.

Dersom du noen gang har sett en reklamepause på TV3 , TVNorge eller noen annen “norsk” tv kanal så har du sikkert hørt om mobilebet og unibet.

Dette er 2 bookmakere som tilbyr solide bonuser på ditt første innskudd.

Mobilebet tilbyr sett inn 200kr spill for 800kr. Altså 600kr bonus

Unibet tilbyr  sett inn 100kr og spill for 600kr. 500kr bonus

For å gjøre dette enklest mulig så velger jeg å bruke en tennis kamp til å vise hvordan vi utnytter disse bonusene.

Tennis fordi det i motsetning til fotball ( H, U, B) bare har 2 mulige utfall.

Jeg bruker min oddsmonkey software til å finne en kamp med fordelaktig odds slik at minst mulig av bonuspengene går tapt i omsetningen.

Oddsmonkey finner  kampen Zeballos vs Dzumhur hvor unibet tilbyr  2.35 på  Zeballos og Mobilbet tilbyr 1.64 på Dzumhur.

Da spiller vi 600kr på Zeballos på unibet og 800kr på Dzumhur på Mobilbet.

Du har vi altså investert 100kr på unibet og 200kr på mobilbet. Totalt 300kr

 

Det finnes altså ingen muliget for at du taper investeringen din da en av spillerne må vinne.

 

Denne måten å utnytte bonusene på ved å spille bookmakerne mot hverandre kalles “dutching”. Dvs at vi spiller utfall A opp mot utfall B hos 2 forskjellige bookier for å garantere gevinst. Dette er imidlertid ikke den foretrukne løsningen da en litt for stor del av bonus pengene går tapt. Det er her betting exchangen (smarkets) kommer inn i bildet. Betting exchangen fungerer som en børs bare med odds. Det finnes kjøpere og selgere av alle mulige utfall på forskjellige sporter.

Som matched bettere er det primært fotball vi spiller på da oddsen her generelt er bedre enn på andre sporter fordi det er størst konkurranse blant bookmakerne om å være “best” på fotball. Et annet argument for å spille på fotball er at oddsmonkeys oddsmatcher primært er fokusert på fotball. Dvs at softwaren med ett tastetrykk finner de mest fordelaktige kampene å spille på slik at vi slipper å manuelt søke opp dette gjennom å besøke bookmaker og smarkets for å finne mulig kamp.

Så hva er egentlig en “bra kamp”?

 

Jo større avstand det er mellom den oddsen du “kjøper” til hos bookmaker og den oddsen du selger til på smarkets jo større andel av bonusen din går tapt i omsetning.

La oss si du har satt inn 1000kr og fått 1000kr bonus av bet365.  Du finner kampen liverpool arsenal der liverpool står til odds 2.2 hos bet365.com og du bestemmer deg for å sette hele din saldo (bonus+innskudd)  2000kr på liverpool seier. Dette vil gi en gevinst på  2000kr x 1.2 =2400kr

For å gjøre dette risikofritt så går du til smarkets og “selger” liverpool seier til odds 2.3 som er den prisen en kjøper er villig til å betale. Legger du samme innsats på 2000kr så risikerer du å tape 2000x 1.3 (trekker vi 1 fra oddsen så får vi det beløpet vi faktisk taper) =2600kr

altså en forskjell på 200kr om liverpool vinner.

Hadde du bare kunne “selge” liverpool til 2.8 så ville du tapt hele bonusen.(2000kr x1.8= 3600) . Du ville altså vunnet 2400kr hos bet365 men tapt 3600 hos smarkets.  Det er pga dette vi er avhengige av å finne kamper der oddsen er noenlunde lik mellom bookmaker og smarkets.

Vil du tjene 50.000kr iløpet av de neste 12 månedene så skal vi innom 30+bookmakere der tilbudene er veldig forskjellige. Noen tilbyr innskuddsbonuser mens andre tilbyr gratisspill eller risikofrie spill. Her på risikofritt vil du finne den informasjonen du trenger for å maksimere overskuddet uavhengig av hvilken type bonus som tilbys.