Matched Betting Guide

Matched betting er ikke gambling. La oss starte med å gjøre det helt klart at matched betting har ingenting med å tippe på resultatet av en fotballkamp eller utfallet av andre sports arrangementer å gjøre. Vi bruker bonuser, gratisspill og risikofrie spill for å tjene garanterte gevinster og utfallet av det vi tipper på er helt uten betydning.

Dette oppnår vi ved å spille på alle utfall og dermed gjøre dette helt risikofritt.

Den beste måten å forklare matched betting på er å bruke et eksempel. Jeg har valgt å bruke leovegas siden dette er et lav terskel tilbud som ikke engang krever at du setter inn dine egne penger. De tilbyr deg rett og slett 300kr helt gratis mot at du oppretter en ny sportskonto hos dem.

 

 

Noe som er SVÆRT viktig når du driver med matched betting er å sjekke vilkår før du begynner å spille. Det finnes utallige bookmakere og alle har sine egne vilkår. Dette kan dreie seg om forskjellige ting som:

1. Betalingsmetoder
2. Omsetningskrav
3. Minimumskrav til odds
4. At du er den eneste personen på gjeldende addresse som benytter bonusen
5. Begrensninger på hvilke sport du kan spille på
6. Begrensninger på hvor lite / mye du kan spille for.

 

Når det gjelder dette tilbudet fra leovegas kan du lese vilkårene nedenfor:

 

Som du ser fra vilkårene så må vi altså spille til minimum odds 1.5 og vi må omsette bonusen x 3 . Dette betyr altså at vi må sette spill for 300kr x 3 = 900kr før vi kan ta ut pengene. For å kunne benytte deg av dette tilbudet og spille risikofritt så må du også ha en smarkets konto der du setter ett motspill mot det du spiller på hos leovegas. Dette kalles et lay bet. Les mer om dette på min smarkets guide

Når du har registrert deg og satt inn penger hos smarkets så er du klar for å benytte deg av dette tilbudet. Da må vi finne en kamp som gjør at minst mulig av bonusen på 300kr går tapt i omsetningen. Jeg bruker oddsmonkey til å finne en kamp der oddsen er relativt lik mellom leovegas og smarkets (lay odds). Oddsen må også være over 1.5 slik at vi ikke bryter vilkårene som vist ovenfor.  Ved å bruke filteret til oddsmonkey kan jeg velge at bare leovegas odds vises, bare kamper med 1,50 eller høyere samt smarkets som betting exchange.

 

 

Når vi skal velge en kamp så er det litt smak og behag om en velger å gå for lav odds ( men over 1.5) eller høy odds. Begge har fordeler og ulemper.  Fordelen med å spille til lav odds er at en ikke trenger ha veldig mye penger på smarkets for å kunne spille til lav odds. Ulempen er at sjansen for at ditt lag vinner er større noe som medfører at du må fullføre omsetningskravet.  La oss se på 2 mulige kamper fra oversikten nedenfor:

 

 

Ratingen som er vist ovenfor er et uttrykk for hvor mye du vil sitte igjen med av pengene dine etter å ha plassert ett spill. Jeg har valgt meg ut 2 alternativer:

Sligo Rovers – Falkirk

eller

France – Netherlands

Vi skal plassere ett spill på 300kr og gitt ratingene  98.52  og 97.38 så betyr dette følgende:

 

 

Her er det 2 faktorer som vipper dette i retning av å spille på uavgjort i kampen mellom Sligo Rovers og Falkirk.

 

 

punkt 1 er åpenbart. Vi ønsker å maksimere vår gevinst og velger derfor den kampen som bidrar til dette. punkt 2 er litt mer komplisert.  Her er poenget at vi ønsker primært å tape hos bookmaker ( i dette tilfellet leovegas) og vinne hos smarkets.

Ved å tape hos leovegas (og vinne hos smarkets) så oppnår vi at det resterende omsetningskravet faller bort.

Vinner vårt spill hos leovegas så må vi fullføre omsetningskravet som er på 900kr totalt. Vi har alt spilt for 300kr så da har vi 600kr igjen å spille for.

Det er ingen krise men vil redusere vårt overskudd med 10kr -20kr anslagsvis.

I etterkant ser vi at Falkirk vant kampen 2-1 og hadde vi satt spill på Sligo Rovers – Falkirk Uavgjort så ville vi vunnet 295.56kr til smarkets og vært ferdige med omsetningskravet (siden det ikke er mer penger på kontoen hos leovegas)

Hadde vi spilt på France – Netherlands så ville vårt spill vunnet hos leovegas og tapt hos smarkets. Vår saldo på leovegas ville vært  471kr (300kr x odds 1.57) og vi ville ha tapt 178.86kr på smarkets. Vårt netto foreløpige bonustap ville vært på   178.86kr- 171kr= 7.86kr

Dette er selvfølgelig ikke stor forskjell da vi fremdeles har inne en gevinst på 300kr – 7.86kr = 292.14kr men vi må nå sette minst ett nytt spill på  471kr for å bli ferdig med omsetningskravet og innkassere vår gevinst.  Vinner vårt spill på 471kr på leovegas så må vi sette ett tredje spill på  129kr for å være ferdig med omsetningskravet og dermed kunne be om uttak fra leovegas.  Husk at omsetningskravet var på 900kr. Vi spilte 300kr på vårt første spill, så eventuelt 471kr på vårt neste og tilslutt  129kr på vårt siste spill  (900-300-471 =129)

Du kan selvfølgelig velge å spille gjennom ditt omsetningskrav med innsatser så lavt som 5kr eller 10kr om du ønsker men dette vil være en mye mer tidkrevende metode og vil også redusere gevinsten din noe siden du garantert må fullføre hele omsetningskravet gjennom denne metoden.

 

Slik går du frem for å sette ditt LAY BET på smarkets:

 

 

Dette er bildet du får opp på din smarkets konto etter at du har trykket på den blå boksen (LAY BET) som korresponderer med DRAW. Etter at du har tastet inn din BACK STAKE som viser for hvor mye du vil spille MOT DRAW. I dette eksempelet har jeg tastet inn 300kr som er nøyaktig lik summen vi har spilt FOR DRAW på leovegas. Din liability viser rett over Price og place bet knappen. Liability viser den summen du risikerer å tape dersom det blir DRAW. Som du ser fra bildet så blir liability 824.86kr. Denne summen får du ved å gange back stake (300) med oddsen minus 1 altså  2.75 i dette tilfellet.

Legg merke til at summen du eventuelt taper på smarkets er identisk med summen du vinner hos leovegas. Det er dette som i praksis gjør matched betting helt og holdent risikofritt! Har du noen som helst spørsmål til dette eksempelet, utregninger, smarkets eller hva som helst relatert til matched betting så ta kontakt på

gratispenger@risikofritt.com