Smarkets guide

Når vi skal begynne med matched betting så trenger vi en betting exchange konto og for de fleste vil det holde med smarkets. Mange vil anbefale å ha konto hos betfair også da de tilbyr flere markeder. Dette er forsåvidt riktig men for en ny matched better så dekker smarkets det du måtte trenge av fotball, tennis, hest og mye annet. Insisterer du på å spille på dart eller hvor lenge det går før donald trump stilles for riksrett så kan det kanskje være en fordel å ha betfair i tillegg men absolutt ikke nødvendig.

 

 

hvorfor velge nettopp smarkets?

 

Hvorfor velge smarkets fremfor betfair? Smarkets tilbyr 2% kommissjon mot betfairs 5%. Dette er en ENORM forskjell som vil gi store utslag over tid. Smarkets har også utrolige dyktige folk på support og er alltid tilgjengelige i live chat på siden. Uttak utføres via ewallet (neteller) enkelt og greit hver eneste dag mellom kl 14 og 16 noe som bidrar til å bedre likviditeten på de pengene du har i omløp. Trenger du penger til å utnytte en kampanje fra en bookmaker så er det greit å vite at smarkets pengene dine på kort varsel kan overføres til neteller og derfra videre til den bookmakeren der det er bonus å hente. Dette skjer selvfølgelig uten en eneste krone i gebyr.

Smarkets har heller ikke noen affiliasjon til noen bookmakere og er sånn sett helt trygge å bruke til matched betting. Betfair derimot er fusjonert sammen med paddy power og jeg ville vært forsiktig med matched betting med konstellasjonen  paddy / betfair.

 

Hvordan registrerer jeg meg hos smarkets?

Det er enkelt og greit å få seg konto hos smarkets. Nedenfor ser du en screenshot av hvordan smarkets sign up form ser ut. Det er SVÆRT viktig at du velger NOK som valuta. De fleste bonusene du skal utnytte er i NOK, og din neteller konto skal være i NOK. Det er derfor helt avgjørende for å slippe unødvendige gebyrer at du velger NOK som valuta hos smarkets også. Velger du en annen valuta må du regne om hver gang du skal plassere ett bet. Du må også betale valuta gebyrer hver gang du overfører fra eller til neteller.

Ellers så er det viktig at du taster verifiserbar informasjon når du registrerer deg hos smarkets. Alle betting selskaper som har lisens i EU krever at du kan dokumentere hvem du er, hvor du bor og at den betalingsmetoden du bruker er din egen. Så bruk selvfølgelig ditt virkelige navn og addresse og sørg for at all informasjon er 100% korrekt.

 

 

 

Når registreringen er ferdig så er du klar til å sette inn penger. Dette gjør du enkelt ved bruk av ditt norske bankkort direkte til smarkets. For å effektivt drive med matched betting og ha muligheten til å oppnå de største gevinstene er det absolutt å anbefale å ha en god porsjon av din disponible matched betting bankroll på smarkets. Finner du f.eks en kamp med odds 5 / 5.1 du vil spille på for å utnytte en 1000kr bonus så trenger du å ha 4100kr på smarkets for å kunne plassere ett spill på 1000kr og tilhørende lay bet på smarkets.

 

Smarkets startside

 

Når du logger deg på smarkets så vil du se en meny over aktuelle markeder. Du kan enkelt trykke deg inn på det markedet du vil spille på eller du kan bruke søke funksjonen på toppen av siden. Til høyre har du informasjon om din Saldo,  Exposure ( det du risikerer å tape til enhver tid)  samt dine aktive spill.

 

 

Hvordan virker smarkets ?

Nedenfor har jeg lagt inn bilder av 2 forskjellige markeder som jeg skal bruke til å vise litt hvordan smarkets fungerer i praksis. Disse er fra kampene Frankrike – Nederland  31 August 2017 og   Norge – Azerbaijan  1  September 2017.  Hvis vi tar for oss Frankrike – Nederland først så vil du se at det på france står  1.62 i grønt og 1.63 i blått. Dette refererer til back (grønt) og lay (blått) stakes. Dette betyr at du kan “kjøpe france” til 1.62 . Du kan altså spille på frankrike som vinner av kampen til odds 1.62 . Det som er mer interessant for oss som matched bettere er hva vi kan “selge france” til. Da ser vi på lay oddsen i blått og som viser at vi kan oppnå 1.63 . Å spille et lay spill på france betyr i praksis å spille MOT at frankrike vinner kampen. Under den blå boksen som viser oddsen vi kan spille til så står det NOK 5331. Det betyr at vi kan spille MOT France for 5331kr  til odds 1.63. Skal vi spille for mer så må vi opp i pris til 1.65 der det er 5546 kroner tilgjengelig.

Når vi skal bruke matched betting for å utnytte bonuser så vil vi ALLTID bruke LAY og ikke BACK. Altså alltid på blått og IKKE på grønt. Dette er svært viktig at du forstår før du begynner å sette dine spill.

Dette gjør vi fordi vi hos bookmaker setter et vinnerspill. Dvs vi “tipper” på at ett av lagene skal vinne. Spiller vi på at Frankrike vinner hos bookmaker så må vi spille MOT at frankrike vinner hos smarkets for å sikre mot tap.

 

 

Nedenfor ser du markedet for Norge – Azerbaijan:

 

 

 

 

likviditet forklart

smarkets er en betting exchange og det er ingen bookmaker som tar imot våre spill. Vi er derfor avhengige av at det finnes noen som vil “kjøpe” det vi ønsker å selge. Oddsen reflekterer hvor det finnes kjøpere og selgere og beløpet som står under oddsen viser oss hvor mye vi til enhver tid kan få omsatt til den gjeldende oddsen. Dette kaller vi for likviditet. Eksemplene over med Norge -Azerbadjian og Frankrike – Nederland illustrerer  forskjellen mellom en kamp med bra likviditet og en kamp med dårlig likviditet.

Vi ser at det på Nederland kampen er satt spill for ca 600.000kr mens det på Norge kampen er satt ca 8000kr.  Dette i seg selv betyr ikke så mye men effekten dette har på oddsen er veldig viktig. Legg merke til at på frankrike kampen er det veldig tett mellom   back odds og lay odds mens det på norge kampen er mye større forskjell mellom back odds og lay odds.

Når vi skal bruke matched betting for å utnytte bonuser så er det viktig å finne kamper der forskjellen i odds mellom bookmaker og smarkets lay odds er så liten som mulig. Jo mindre forskjell det er jo mindre av bonusen går tapt. Dette er vanskelig å få til i ett marked der likviditeten er dårlig som i eksempelet med norge.

 

Hvordan plasserer vi ett lay bet?

 

 

Det er enkelt å plassere ett lay bet på smarkets. På bildet over ser du hvordan det ser ut når jeg trykker på den blå firkanten som viser 1.62 som gjeldende lay odds. (Legg merke til at oddsen har forandret seg fra  1.62 / 1.63    til  1.61 / 1.62 på de få minuttene det tok meg å lagre og laste opp disse screenshotene til risikofritt)

Jeg har lagt inn 1000kr som back stake. Dette betyr at jeg er villig til å ta spill inntil 1000kr på at frankrike vinner til odds  1.62 .   Som du ser så vil min liability bli 619.96kr ( av og til får du noen rare avrundinger på noen øre som her men det er ubetydelig)

Trykker jeg på den grønne place bet knappen så vil dette spillet umiddelbart bli effektuert sålenge det er nok likviditet til odds 1.62 for å dekke spillet. Under 1.62 i den blå boksen ser vi at det står 3582NOK som betyr at det er mer enn nok for vårt 1000kr spill.

Når spillet er aktivt så vil dette dukke opp under menyen YOUR BETS til høyre. Det er viktig at du sjekker at HELE beløpet du ønsker å spille for er blitt matchet. I bildet under ser du at på min konto er det 2 spill registrert. Det ene er fully matched mens det andre IKKE er matchet i det hele tatt. Her må jeg sansynligvis tilby bedre odds på Azerbadjian om jeg skal få dette matchet.

 

 

Når spillet på Frankrike er gjort så vil dette ha 2 mulige utfall:

A. Frankrike vinner kampen og du taper  619.96kr på smarkets

eller

B. Det blir uavgjort eller Nederland seier og du vinner  1000kr ( din lay stake) . Du betaler 2% kommissjon hos smarkets på alle vinnende spill så din gevinst blir alltid laystake x 0.98 = gevinst.  I dette tilfellet blir det altså  1000kr x 0.98 = 980kr

 

Har du noen spørsmål angående smarkets eller noe som helst relatert til matched betting så send meg gjerne en mail til

gratispenger@risikofritt.com

Jeg svarer så raskt jeg kan på alle henvendelser og min hjelp er helt gratis.